Tuesday, May 6, 2014

Tura bici Cheia - Tabla Butii - Urlatoare

Weekendul acesta nu avea cum sa ma mai prinda in Bucuresti. Imi era un dor nebun de munte, de plimbat, de evadat in natura. Si imi doream ceva cu totul nou: o tura cu bicicleta prin munti, dar nu oriunde, ci prin locuri dragi, pe unde nu mai pusesem piciorul de anul trecut - iar mie imi parea o vesnicie.

Dupa tura din weekendul trecut de vreo 58 km prin parcul Pantelimon si Mogosoaia (la dus cu metroul de la Republica pana la Bazilescu, la intoarcere pe jos, prin oras), am hotarat sa ne largim putin orizonturile si sa ne luam mult doritii suporti pentru a iesi la munte. Un singur inconvenient ne tot tinea in sah: prognoza meteo care nu prea era hotarata pentru ziua de sambata, 3 mai. Am zis ca daca nu o fi munte, macar o fi o Comana si tot iesim cu bicicletele. Vineri seara , cu bagajul deja pregatit, ne-am hotarat - dimineata plecam spre Cheia, chit ca vor fi cativa stropi de ploaie, chit ca poate va fi si ceva noroi pe drumul nostru forestier. Aveam un chef nebun de plecat si parca nimic nu imi mai statea in cale :). Nu mai facusem bagajul de mult timp cu atata nesat, nu mai avusesem demult acea stare de exaltare de dinaintea unei excursii.

Dimineata am plecat pe la 6.30 si cum drumul nu a fost prea aglomerat am ajuns la intrarea in Cheia, cu o singura oprire la o benzinarie, la 9.30. In vreo 20 de minute eram cocotati pe biciclete, inscrisi pe drumul forestier care ducea in Valea Stanii, apoi in Pasul Boncuta si cine stie, mai tarziu, in Vama Buzaului, spre cascada Urlatoarea. Planul nu era batut in cuie, ne doream sa ajungem si la Tabla Butii si la Urlatoare, dar aveam sa ne decidem pe parcurs, in functie de cum ne vom fi miscat, dar si de starea vremii. Sortii au fost de partea noastra, caci singurii stropi de ploaie au fost sus pe platou, la Tabla Butii, cand un nor negru a trecut lenes pe deasupra noastra. La intoarcere ne-am spalat bicicletele in paraul de langa masina, pentru ca erau incredibil de innamolite si am incheiat cu concluzii la o friptura si o ciorba de burta, la Floarea Soarelui din Cheia. Pe la 1 noaptea zambeam fericita acasa, gandindu-ma la ce zi fantastica tocmai traisem! 

Date tehnice: tura a fost de 10 h, din care 6 h de pedalat efectiv, cu +/- 1100 m diferenta de nivel in total si 60 km cumulati. 

Restul e poveste si mai bine va las in compania imaginilor spre a va delecta si a va invita la o calatorie prin locurile atat de dragi mie.No comments:

Post a Comment