Monday, January 17, 2011

9 grade la Paris

Am ajuns la concluzia ca Bucurestiul e mai frumos noaptea si iarna, cand lumina reclamelor si zapada ascund aspectele neplacute ale lui si scot in evidenta partile frumoase. Nostalgicii il numesc inca Micul Paris, dar cred ca a ramas asa in amintirile lor sau/si in speranta ca intr-o buna zi va redeveni o adevarata Capitala. Cred ca ma numar printre acei nostalgici (desi nu m-am nascut aici) pentru care speranta moare ultima. Iubesc acest oras cu bune si rele. Caci aerul sau usor cosmopolit si agitatia specifica marilor orase ma fascineaza totusi. Inca nu m-a obosit. Si cel mai important e ca imi place sa descopar partile sale frumoase.

Asadar, ce mod mai placut de a-ti petrece un weekend urban, pe o vreme de primavara, la 10 grade Celsius, poate fi, daca nu cutreierand stradutele cu magazine vechi si tarabe cu carti pline de praf, calatorind imaginar prin toata tara, gratie unor artisti, participand la drama unei femei casatorite, macinata de dorinte si totodata de remuscari sau savurand o ceasca de ceai in compania unor prieteni cu care sa poti depana amintiri sau sa visezi cu ochii larg deschisi.

Aseara, in Micul Paris, se zvonea ca ar fi ... 9 grade la Paris.

Ah... a propos! Era cat pe ce sa uit, pentru cine vrea sa evadeze putin din Micul Paris spre un Paris imaginar...

7 comments:

  1. Nice, ma bucur ca am fost si eu printre cei care au contribuit cumva la... colorarea acestui weekend (si a orasului).

    Acum vad si de ce imi vin oameni pe blog de la tine :D O sa te adaug si eu la blogroll, dar cu textul ”pe carari de munte”. :)

    ReplyDelete
  2. Heiiii,, multumesc la patrat :)! Da, chiar am avut un weekend frumos si usor boem, as zice.
    Cand mi-am luat inima-n dinti sa astern pe net gandurile mele prin intermediul acestui blogilet nu am stiut daca e o eticheta in a intreba sau nu pe posesorii celorlalte bloguri atunci cand vrei sa ii adaugi in blogroll...eu am facut-o pur si simplu cu toti pe care i-am citit si mi-au placut. Sper sa nu fi deranjat pe nimeni :D

    ReplyDelete
  3. Subscriu la ceea ce ai scris despre Bucuresti :). Mie imi place foarte mult sa ma plimb cu bicicleta prin centrul vechi si sa fac poze. Foarte faina mi se pare zona cu CEC-ul, biserica Stavropoleos...dar mai sunt si altele, clar.

    ReplyDelete
  4. Daa, am fost mai demult, cand abia ajunsesem in Bucuresti, pe toata Victoria, de la un cap la altul, per pedes, intr-o plimbarica de duminica. Anul trecut imi propusesem sa vad toate muzeele in weekendurile cand nu sunt plecata. Nu am reusit, poate anul acesta.
    Si mai urmaresc targurile (in special de antichitati :D cu tot felul de maruntisuri si prostioare - ca cele mai mari sau mai serioase sunt cam scumpe).

    ReplyDelete
  5. si mie imi plac targurile de antichitati iar pe la anticariate am umblat mult prin pasajul universitatii; inainte sa il renoveze. am si cumparat carti de acolo

    ReplyDelete
  6. da, de curand am trecut si eu pe la tarabele de la Universitate. Imi place mult sa cotrobai prin carti vechi si, de ce nu, sa si negociez :D

    ReplyDelete
  7. ...ultimele achizitii sunt niste carti cu descrieri geografice sau jurnale de calatorii, cum ar fi prima carte a unui alpinist roman, Mircea Noaghiu care a ajuns in ;77 in Pamir iar inainte cu vreo 4 ani a facut creasta Meridionalilor (Sinaia - Herculane). Am gasit chiar si o istorie a lui Badea Cartan pe care abia astept sa o rasfoiesc.

    ReplyDelete