Monday, October 19, 2015

Drumetie in Tara Lovistei

De-o parte si de alta a Vaii Oltului, cam intre Valcea si Sibiu, se intinde Tara Lovistei, un tinut de poveste cu comori ascunse, care au o stralucire aparte atunci cand vine toamna. Potecile sunt stiute doar de oamenii locului, iar efortul depus e recompensat de privelisti surprinzator de frumoase inspre culmile sudice ale Fagarasului cu ale sale varfuri Boia, Ciortea, Sf Ilie sau spre masivele Cozia si Lotrului. 



Traseul nostru a pornit de la Manastirea Boia, care se afla la vreo 2 km de la intersectia drumului ce leaga satele Greblesti si Boisoara (acces auto din E81, satul Caineni), urcand spre Varfurile Mormantu, 1212 m si Zanoaga, 1554 m, acesta din urma fiind complet impadurit. Noi ne-am oprit la buza padurii de sub Zanoaga si am facut cale intoarsa, alegand sa coboram la intamplare pe un alt picior, care ne-a scos in satul Gaujani, la vreo 4 km de intersectia care duce la Manastirea Boia. Au fost vreo 6 ore in care am parcurs 17 km si o diferenta de nivel de cca 1000 m.


A fost una din acele iesiri spontane, cand dorul de munte e mult mai puternic decat ratiunea si entuziasmul iti da aripi. Cert e ca daca iti doresti din tot sufletul ceva, e putin probabil sa nu se poata indeplini. Cat de ghinionist sa si fi?! 

Puteti gasi tolba mea cu amintiri pentru mai tarziu, aici.



2 comments: